Britse vader van 17 kinderen beschuldigd van moord

Jamie Cumming, ‘De meest waardeloze vader van Groot-Brittannië', werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, nadat hij James Getty neerstak in de buurt van een bar in Dundee. De man heeft 17 kinderen bij 15 verschillende vrouwen.

De Brit James Cumming is veroordeeld tot levenslang. Op 1 juni 2012 stak de vader van 17 kinderen James Getty neer voor The Maltman pub in Dundee. Bij dat steekspel bracht Cumming zijn tegenstander dodelijke verwondingen toe aan het hart, de longen en de lever. Hoewel de aanval plaatsvond voor de ogen van een heel aantal getuigen, ontkende Getty in eerste instantie dat hij iets met de moord te maken had. Meer nog, hij probeerde de schuld af te schuiven op een gemeenschappelijke vriend van het en Getty.

Op het negendaagse proces aan het High Court in Dundee werd duidelijk dat Cumming en Getty slaags raakten in de toiletten van de bar tijdens het verjaardagsfeestje van een gemeenschappelijke vriend. Toen Getty het toilet verliet bloedde hij uit een wond boven zijn oog. Hij volgde Cumming naar buiten en toen liep alles mis.

Toen het gevecht losbarstte probeerde de jarige, James Kelbie, de twee uit elkaar te trekken, maar het mocht niet baten. Getuigen verklaarden voor de rechtbank dat Cumming Getty meerdere malen in de borst stak. Getty liep terug naar de bar voor hij in elkaar stortte. Kelbie oefende druk uit op de wonden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren.

Een dokter die meewerkte aan het onderzoek liet weten dat de steekwonden in het hart, de longen en de lever van Getty dodelijk waren. Zelfs wanneer hij in het park van het ziekenhuis neergestoken was, zou hij aan zijn verwondingen overleden zijn. Een uur en half na de aanval stierf de man in het Dundee's Ninewells Hospital.

Ondertussen probeerde Cumming te vluchten en nam hij een taxi die hem bij onderwereldfiguur George Kerr bracht. Kerr verbrande het met bloed bespatte T-shirt van Cumming.

Enkele minuten na de aanval begon Cumming sms'jes te versturen naar Chelsea Anderson, de moeder van zijn 16de kind. Hij vertelde haar heel mysterieus dat ‘het niet voor niets' was geweest. Naar iemand anders stuurde hij dat hij ‘iets had gedaan'.

Een dag later, op 2 juni 2012, werd de man opgepakt. Hij reed in de auto van zijn grootvader en had een zak met zijn bebloede kleren en schoenen bij zicht. Het forensisch team vond het bloed van Getty in de zakken van de jeans van Cumming en aan de binnenkant van zijn hemd. De man probeerde zijn vel te redden door te zeggen dat het Kelbie was die Getty vermoordde. Dat plan mislukte.

De jury deed er slechts twee uur over om het verhaal van Cumming te verwerpen en hem te beschuldigen van moord. Op 3 april doet de rechter haar uitspraak in de zaak. Op het strafblad van de man staan nog andere veroordelingen, onder andere voor slagen en verwondingen. De man is in Groot-Brittannië bekend als ‘de meest waardeloze vader van Groot-Brittannië'. Hij heeft 17 kinderen bij 15 verschillende vrouwen en kwam al meerdere malen in de pers met zijn gedrag.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees