Hoop voor verbetering treinaanbod Aalst-Burst

Erpe-Mere -

De NMBS is bereid om het treinaanbod op de lijn 82 Aalst-Burst opnieuw te bekijken als de opdrachtgevers van de werken aan Vijfhuizen daar om vragen.

Dat antwoordde PS-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille aan SP.A-Kamerlid Karin Temmerman. Temmerman vroeg of de NMBS bereid was om de service van de treinlijn Aalst-Burst te verbeteren met het oog op de verwachte verkeersproblemen tussen Erpe-Mere en Aalst. De werken aan Vijfhuizen zijn al gestart en worden gevolgd door het opengooien van Gentsesteenweg naar Aalst. Voor volgend jaar staan ook ingrijpende werken aan de Siesegemlaan op het programma.

Karin Temmerman ziet de treinlijn als het enige alternatief voor verplaatsingen van pendelaars tussen Erpe-Mere en Aalst. Het aanbod op de Lijn 82 werd eind vorig jaar ingekrompen wegens niet rendabel.

Minister Labille antwoordde dat de NMBS bereid is om het treinaanbod te herbekijken als de opdrachtgevers van de werken daar om vragen. SP.A-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys heeft het antwoord van de minister overgemaakt aan het schepencollege van Erpe-Mere. ‘Wij stellen meteen de vraag aan de NMBS', verzekerde burgemeester Hugo De Waele (CD&V).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio