Uitbater vindt echter geen overnemer

Cafébaas Breughel geeft er de brui aan

Cafébaas Breughel geeft er de brui aan

Bernard Vaneeckhoutte is bezig met zijn laatste pinten te tappen in café Breughel op Vichteplaats. Foto: pma

Vichte -

Café Breughel op Vichteplaats in Vichte staat over te nemen. Uitbater Bernard ‘Narre' Vaneeckhoutte is vijftig en vindt het tijd voor iets anders worden. Hij vindt voorlopig echter geen overnemer en daardoor dreigen enkele verenigingen die er hun stek hebben, in de kou te komen staan. Op dit moment is het café nog moeilijk bereikbaar door de wegenwerken maar die zouden tegen eind mei klaar moeten zijn.

Cafébaas Bernard Narre Vaneeckhoutte stopt na acht jaar met café Breughel. ‘Ik ben vijftig geworden en vind het tijd voor iets anders', verklaart hij. ‘Een café houden mag je niet onderschatten. Als je goed je boterham wil verdienen, is het hard werken. Ik ben open van tien uur 's morgens tot een uur ‘ s middags. Daarna open ik om half vier tot, ja, tot het einde. Op vrijdag wordt dat al snel vier, vijf uur ‘ s nachts. En die lange dagen kruipen in je kleren. Want als je café gesloten is, moet je ook nog schoonmaken. Ik zou het anders kunnen aanpakken, om negen uur 's avonds al sluiten, maar dat gaat eigenlijk niet. Mensen komen naar hier om samen naar het voetbal te kijken. Je kan moeilijk na of tijdens de eerste helft twintig man de deur wijzen.'

‘Ik zou normaal vorig jaar in juli al sluiten', zegt Bernard. ‘Maar ik vond geen overnemer. Met de brouwerij heb ik nu een akkoord bereikt om te huren per kwartaal. Ik vind het jammer dat ik geen overnemer vind. Het café draait goed, er komt jeugd, veertigers en vijftigers, en ook gepensioneerden. Alle sportwedstrijden toon ik op televisie en 's avonds is er rockmuziek. De minivoetbalploeg de Bruine Duivels hebben hier hun stek. Die organiseren hier hun pirobak, net als Nuns on the Run. Er zijn ook feesten. Het minifestival Ploeze Rock lokt elk jaar duizend toeschouwers, begin september is er Vichte Cross, en elk weekend is er wel iemand van de KSA of VKSJ jarig. Die geven hier dan een verjaardagsfeestje.'

‘Ik weet nog niet voor honderd procent wat ik hierna ga doen. Ik hoop dat ik mag beginnen in een cafetaria in Waregem', aldus de cafébaas.

Momenteel is café Breughel moeilijker bereikbaar door de wegenwerken. Het gemeentebestuur liet gisteren weten dat de werken vertraging opgelopen hebben door het slechte weer, maar dat eind mei alles klaar moet zijn. ‘Het is het ideale moment om de zaak over te nemen', besluit Bernard.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio