Elf verwaarloosde paarden in beslag genomen

Elf verwaarloosde paarden in beslag genomen

Medewerkers van The Old Horses Lodge kwamen de dieren ophalen. Foto: ram

Vlimmeren -

De dierenbescherming heeft gisteren elf verwaarloosde paarden meegenomen uit een weiland langs de Oude Oostmallebaan in Vlimmeren. Een voorbijganger merkte enkele dagen geleden op dat de dieren geen drinken en eten meer hadden en verwittigde de politie.

‘De brandweer heeft dinsdag de paarden van water voorzien', zegt woordvoerder Bart Raeymaekers van de politie regio Turnhout. ‘De verzorging van de dieren liet te wensen over. Woensdagmiddag zijn ze opgehaald door de dierenbescherming.' Volgens een buurtbewoner kwamen de eigenaars bijna nooit langs om de paarden te verzorgen. ‘Deze winter stonden de paarden bijna tot hun knieën in de modder.' De in beslag genomen paarden zijn overgebracht naar paardenasiel The Old Horses Lodge in Laarne. Tegen het koppel dat de paarden in de weide in Vlimmeren stalde, is een rechtszaak gestart om hen een verbod te geven op het houden van dieren.

‘Vorig jaar zijn ook al acht paarden van deze eigenaar in beslag genomen', zegt Wim De-snyder van The Old Horses Lodge. ‘Enkele van de woensdag opgehaalde dieren waren te mager. Paardenverwaarlozing komt jammer genoeg steeds vaker voor. In januari zijn er twaalf paarden en pony's in beslag genomen en met deze elf erbij zitten we dit jaar al aan vijfentwintig.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio