Stadsspel leert leerlingen met geld omgaan

Stadsspel leert leerlingen met geld omgaan

De leerlingen kloppen zelf aan voor hulp bij instanties. Foto: clh

Mechelen -

Een 200-tal leerlingen uit Mechelen nemen deze week deel aan het spel No Credit, Game Over . Dat is een interactief stadsspel dat jongeren in beweging brengt rond het thema schulden.

Het stadsspel werd ontwikkeld door EW32, een jonge vzw waar ‘jongeren en educatie door digitale media' centraal staan. In het spel krijgen leerlingen concrete tips om schulden te vermijden. Daarvoor kruipen ze in een fictief personage dat schulden heeft. Aan de hand van digitale media (tablet pc's, smartphones) dienen de leerlingen zich een weg te banen door Mechelen, in een poging om de schulden van hun personage af te lossen. Hierbij moeten de jongeren zelf verschillende instanties en organisaties aanspreken en praktische oplossingen zoeken voor hun problemen.

‘Tijdens hun tocht door Mechelen zullen de leerlingen zelf beslissingen moeten nemen', aldus schepen van Jeugd Greet Geypen (Open VLD). ‘Het doel is dat door deze levensechte situaties, de jongeren sneller gewapend zullen zijn tegen de valkuilen van onze consumptiemaatschappij, waar jongeren sneller op krediet kunnen kopen. De doelgroep zijn jongeren vanaf 16 tot 22 jaar, uit de 3de en 4de graad TSO en BSO, maar ook leerlingen van andere onderwijsniveaus zijn welkom.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio