‘The Loft' nog maar eens uitgesteld

‘The Loft' nog maar eens uitgesteld

Foto: photonews

De bioscooprelease van Erik Van Looys The Loft loopt vertraging op door een wissel van Amerikaanse filmverdeler. Niet Warner maar Universal zou nu nog voor het einde van 2013 de film op grote schaal uitbrengen.

In juni zal het twee jaar geleden zijn dat Erik Van Looy de Amerikaanse remake van zijn eigen Belgische kaskraker Loft in New Orleans draaide. De release van de film laat tot op vandaag echter op zich wachten en dat blijkt alles te maken te hebben met de transfer van het The Loft van de ene Amerikaanse filmgigant naar de andere.

In de zomer van 2012 jaar raakte bekend dat The Loft was gekocht door Dark Castle Entertainment van topproducent Joel Silver, de man achter de Matrix - en Die hard -films. Silvers Dark Castle had op dat moment een overeenkomst met Warner dat de film in de zalen zou brengen. De samenwerking van Silver met Warner liep toen evenwel al op zijn laatste benen. Silver ging ondertussen in zee met Universal – ook een van Hollywoods filmgiganten ­– waardoor The Loft mee verhuisde. Door het contractuele en administratieve gedoe rond die transfer heeft van Looys release vertraging opgelopen, ook al omdat The Loft nu moet worden ingepast in de lange rij van filmkleppers die Universal op de markt brengt. Toch is de verhuis naar Universal wellicht goed nieuws voor The Loft : dat filmhuis heeft meer ervaring dan Warner met het uitbrengen en soigneren van ‘kleinere' films.

September

Erik Van Looy zelf ontkent deze gang van zaken niet, maar wenst het ook niet te bevestigen. Wel zegt hij dat de tegenwoordig op het internet verspreide releasedatum van september 2013 niet klopt. ‘Het wordt wel nog 2013 en het wordt een grote release', aldus de regisseur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees