Studenten bouwen opnieuw elektrische wagen

Studenten bouwen opnieuw elektrische wagen

Het Thomas More Innovation Team zal met de wagen deelnemen aan competities. Foto: if

Sint-Katelijne-Waver -

Het Lessius Racing Team, dat vorig jaar met zijn elektrische wagen deelnam aan de prestigieuze Formula Student competitie, werd door de naamsverandering van de school omgedoopt tot het Thomas More Innovation Team. Ook dit jaar wagen ze hun kans.

Het nieuwe team doet mee aan de Formula Student competitie van 3 tot 7 juli in Silverstone (UK) en van 8 tot 11 augustus in Tsjechië. Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver bouwen voor het vierde jaar op rij 25 gemotiveerde studenten aan een nieuwe elektrische wagen.

Kroon op het werk

‘Dankzij dit duurzame mobiliteitsproject doen de studenten heel wat praktijkervaring op. Ze ontwerpen, bouwen en besturen de wagen zelf. Daarnaast werken de studenten een businessplan uit en gaan ze zelf op zoek naar sponsors. De Formula Student competitie die plaatsvindt op professionele parcours als Silverstone is voor de studenten de kroon op het werk van een volledig academiejaar', luidt het.

De body van het voertuig wordt volledig gebouwd met bio-afbreekbare materialen waarbij vlasvezel de basis vormt. Bij de productie zoeken de studenten naar ecologisch en economisch verantwoorde materialen met recycleerbaarheid als uitgangs- punt.

Tenslotte werken de studenten doorheen hun masterproef of bacheloreindwerk samen met bedrijven die het Thomas More project zien als een perfecte case voor het uitproberen van nieuwe materialen en technologieën.

Het project wordt gesponsord door Umicore onder het 'Powered by Umicore'-programma.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio