Hyperefficiënt Genk scoort drie keer uit vier kansen

Hyperefficiënt Genk scoort drie keer uit vier kansen

Foto: belga

Vier schoten, drie goals. Een enorm efficiënt Racing Genk heeft AA Gent opzijgezet met 3-2. De Limburgers speelden nochtans een slappe partij tegen de goed georganiseerde Buffalo’s. Julien Gorius zorgde met een atoomschot voor de verlossing.

Bij Genk koos trainer Mario Been om enkele vaste waarden wat rust te gunnen, met het oog op Play-off 1. Anele, De Ceulaer (die terugkwam uit blessure) en Barda zaten op de bank. Fernandez, Joseph-Monrose en Croux waren hun vervangers. Bij AA Gent waren alle ogen gericht op de door Genk uitgeleende David Hubert.

En uitgerekend die Hubert vertolkte een hoofdrol in het openingsdoelpunt van de club waar hij nog steeds op de loonlijst staat. Na een actie van Monrose reageerde de verdedigende middenvelder niet alert genoeg. Buffel snoepte de bal af in de kleine rechthoek en wipte de 1-0 beheerst over Boeckx.

Hyland valt uit

De reactie van de bezoekers was flauw, tot Mboyo vanuit het niets de bal heerlijk op de slof nam. Genk-doelman Köteles dook voor de schone schijn naar zijn rechterhoek, maar geraakte niet bij het leer. De hele Cristal Arena kon opgelucht ademhalen wanneer de bal net naast de paal ging.

Toch was het slechts uitstel van executie. Na slecht verdedigen trapte Koulibaly het leer tegen zijn ploegmaat Tshimanga. Kola profiteerde van het lullige misverstand en trapte van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.

In slaap gesukkeld

Na de bijzonder zwakke eerste helft leek Genk-verdediger Koulibaly wel in slaap gesukkeld, want een andere verklaring voor zijn flater in het begin van het tweede bedrijf kan er niet zijn. Op een onschuldige pass van Van der Bruggen ging de Senegalese Fransman compleet de mist in. De sterke Mboyo nam het geschenk met beide handen aan, de 1-2 stond op het bord. 

Monrose, nochtans niet bezig aan zijn meest gelukkige wedstrijd, probeerde het met een plaatsballetje, Boeckx bokste in hoekschop. Kumordzi knikte die keurig binnen, na slordig verdedigen van... jawel, alweer Hubert. Genk stond weer op gelijke hoogte, het beste bewijs dat je ook met slecht voetbal kan scoren.

Fabelachtige trap

Genk geloofde weer in de drie punten, maar het duurde nog even tot het nog eens kon dreigen. Schot vier van de wedstrijd was meteen goed voor het derde doelpunt van de Limburgers. Na een mooie actie van Benji De Ceulaer legde Gorius aan, om hem met een fabelachtige trap in de verste kruising te vuren.

Lees het volledige verslag en reacties in het Nieuwsblad-Sportwereld van zondag 10 maart. Die krant kun u gratis lezen op pc, tablet en smartphone! Je vindt de krant op www.nieuwsbad.be of in de app van Het Nieuwsblad.

 

Corrigeer