Julien Gorius: uitgefloten maar wel matchwinnaar

Gorius legde de fluiters in de tribune het zwijgen op na zijn winninggoal... Foto: BELGA

Racing Genk-middenvelder Julien Gorius kreeg in de eerste helft tegen AA Gent nog het publiek over zich heen, in de tweede helft schonk hij zijn team de zege met een assist en een wereldgoal. De Limburgers houden na een knappe 16 op 18 de tweede plaats strak in het vizier.

Hoewel de 3-2-eindstand anders doet vermoeden, was de partij tussen Racing Genk en AA Gent geen spektakel om naar te kijken. Het spel van beide ploegen vertoonde veel te veel slordigheden, maar de Limburgers toonden zich van hun meest efficiënte kant. Tegen een goed georganiseerd Gent bogen ze een 1-2-achterstand om en puurden ze drie goals uit vier kansen.

Dat Genk zo tot op acht punten nadert van de nummer twee Zulte Waregem heeft het in grote mate te danken aan Julien Gorius, die scoorde en een assist gaf. Toch was de eerste helft van de middenvelder ondermaats. Een deel van het publiek in de Cristal Arena nam hem zelfs op de korrel en begon af en toe te fluiten wanneer hij aan de bal kwam. ‘Voor de rust hadden we het heel moeilijk. We konden de bal niet bijhouden en hadden te weinig zelfvertrouwen', wou Gorius niet op zijn individuele prestatie ingaan na de wedstrijd.

Genk-coach Mario Been zag evenwel dat Gorius verdronk tegen het versterkte Gentse middenveld en greep in tijdens de pauze. ‘Hij zat echt niet in de match. Ik heb hem gevraagd om actiever te zijn na de rust', zo sprak de Nederlander. ‘Ik ben blij voor hem dat hij in de tweede helft het verschil heeft kunnen maken.'

Vinger op de lippen

Na de pauze kwam er inderdaad een andere Gorius uit de kleedkamer. Hij ging hoger spelen, legde iets meer risico in zijn spel en zorgde met een assist en een goal mee voor de Genkse ommekeer. Gorius werd de matchwinnaar toen hij tien minuten voor tijd van ver de 3-2 verschroeiend tegen de netten trapte. ‘Het was moeilijk om op dit slechte veld in te schatten waar de bal zou belanden, maar toen de bal vertrok wist ik meteen dat hij zou binnengaan. Het mocht ook eens meezitten. Ik heb dit seizoen al vier keer op de lat getrapt', glimlachte de Fransman na afloop.

Glimlachen deed Gorius net na zijn doelpunt niet. De middenvelder hield heel even, twee seconden maar, zijn vinger tegen zijn lippen als reactie op de fluiters in het publiek. De slimme Gorius herpakte zich meteen en ook na de wedstrijd had hij geen slecht woord te vertellen over de fans. Al wil hij wel dat de supporters hem niet meer vergelijken met zijn tijd bij KV Mechelen, waar hij als offensieve middenvelder voortdurend voor aanvallende impulsen zorgde. ‘Ik hoop dat iedereen ziet dat ik nu als verdedigende middenvelder word uitgespeeld. Ik moet mijn positie blijven houden, mij focussen op mijn defensieve taken en de bal diep komen opvragen. De coach weet ook dat ik soms graag wat hoger op het middenveld sta. Maar het teambelang primeert.'

Corrigeer