Boerenbond ontevreden over nieuwe landbouwraad

Boerenbond ontevreden over nieuwe landbouwraad

Joris Vande Vyvere Foto: rdh

Tielt -

De coalitie en de Boerenbond zitten op ramkoers. Er wordt binnenkort een nieuwe landbouwraad samengesteld, maar de Boerenbond is niet blij met de samenstelling ervan.

De landbouwraad adviseert de schepen van Landbouw om een zo goed mogelijk beleid te voeren. De Boerenbond vindt zichzelf ondervertegenwoordigd. ‘Er worden twee vertegenwoordigers aangeduid per organisatie, dus voor de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en het Landbouwcomice', zegt CD&V-gemeenteraadslid én Boerenbond-lid Joris Vande Vyvere. ‘Maar het Landbouwcomice heeft amper 80 leden en het Algemeen Boerensyndicaat zelfs maar vijftien. De Boerenbond heeft er 1.190.'

Schepen van Landbouw Veerle Vervaeke (Open VLD) vindt het maar normaal dat de drie officiële landbouwverenigingen van Vlaanderen een even grote vertegenwoordiging hebben.

De meerderheid merkt op dat de landbouwraad de afgelopen zes jaar slechts drie keer is samengekomen. Maar dat kwam volgens Vande Vyvere dan weer omdat de schepen van Landbouw toen een landbouwster was. ‘Vandaag is dat niet zo en daarom willen we goed advies geven', aldus Vande Vyvere.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio