Antwerps bedrijf Viyo heeft miljoenendeal op zak

Vlaams vitaminedrankje voor hond en kat verovert de wereld

De prebiotische drankjes van Viyo zijn zowat de Yakult en de Actimel voor hond en kat. Foto: Photo News

Viyo International uit Antwerpen heeft een miljoenencontract versierd met Virbac. Die Franse specialist van gezondheidsproducten voor dieren zal het gamma vloeibare voedingssupplementen voor honden en katten wereldwijd via dierenartsen verdelen.

Wat drankjes als Yakult of Actimel zijn voor de mens, wil Viyo zijn voor onze honden en katten: een prebiotisch drankje dat de natuurlijke afweer van onze viervoeters versterkt (en te koop is in dierenspeciaalzaken als Tom & Co of Maxi Zoo). Een innovatie van het Antwerpse bedrijf Viyo International, dat vijf jaar geleden werd opgericht. De pionier in vloeibare voedingssupplementen voor honden en katten staat nu op de drempel van de grote internationale doorbraak.

Miljoenenomzet op komst

‘Voor Viyo Recuperation, het gamma dat we specifiek ontwikkelen voor dierenartsen, hebben we nu een distributiedeal gesloten met het Franse Virbac, het grootste onafhankelijke veterinair-farmaceutische bedrijf van Europa, actief in honderd landen', zegt directeur Johan Varewyck.

Tot nu toe verkocht Viyo dit gamma alleen in ons land, Roemenië en Japan. ‘Door deze deal komen daar alle andere Europese landen bij, Zuid-Korea, Thailand, Indië, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Brazilië. Dit zal ons een enorme versnelling geven.'

Viyo International, dat momenteel met acht mensen een omzet van circa 1,3 miljoen euro draait, rekent voor de eerstkomende vijf jaar op een omzet van ruim 10 miljoen euro. ‘Baasjes zien hun huisdieren meer en meer als gezinsleden en willen dan ook alleen maar het beste voor hun dier. Dat is een universeel gegeven', zegt Varewyck.

Sneller op de been na operatie

Viyo Recuperation werd speciaal ontwikkeld om honden en katten na een operatie weer sneller op de been te krijgen. ‘De eerste twee dagen na een operatie of ziekte is het heel belangrijk voor een dier dat het voldoende vocht en essentiële nutriënten opneemt. Calorieën zijn dan ondergeschikt', zegt Varewyck. ‘Dankzij de complete formule, met onder meer arginine, taurine en Omega 3 en 6-vetzuren, levert deze drank alle voedingsstoffen die het dier nodig heeft. Het product wordt snel opgenomen en smaakt lekker: liefst 85 procent van de dieren lust het, zo blijkt uit wetenschappelijke tests.'

Het Antwerpse bedrijf werkt voor zijn onderzoek en ontwikkeling samen met de universiteiten van Gent, Luik, Utrecht, Osaka, Colorado en Texas.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees