Nuytinck nieuwe penaltytrapper van Anderlecht

Nu Anderlecht dit seizoen al 13 penalty's miste en zo ook de strafschoppenreeks tegen RC Genk in de beker verknoeide, heeft John van den Brom een nieuwe eerste penaltytrapper aangeduid. Verdediger Bram Nuytinck staat sinds vorig weekend tegen KV Mechelen bovenaan het paars-witte lijstje.

De Nederlander scoorde in zijn carrière bij NEC Nijmegen al zeven keer, maar daar zat geen enkele elfmeter bij. Toch was Nuytincks strafschop in de serie tegen Genk perfect getrapt en na de match wierp hij zichzelf op als eerste trapper. Gevolg: sinds vorig weekend verdrong hij Lucas Biglia om Anderlecht van zijn penaltytrauma af te helpen. Nuytinck blijft op training nu soms langer op het veld om te oefenen.

Anderlecht heeft dit seizoen heel wat spelers uitgeleend. Een aantal daarvan zijn nu erg gegeerd door de club waarbij ze spelen. Zo wil Waasland-Beveren de aankoopoptie op ­René Sterckx en Mohamed Aoulad lichten. Ook Zulte Waregem liet al weten dat het toekomst ziet in verdedigers Bryan Verboom en Bruno ­Godeau. Bij linksachter Verboom bedraagt de aankoopoptie zelfs maar 200.000 euro.

Diandy en Badibanga

Na een goed seizoen ziet Charleroi dan weer iets in de Senegalees Cristophe Diandy. De Karolingers hebben geen aankoopoptie, maar zouden de middenvelder opnieuw willen huren. Dat lijkt niet het geval voor Ziguy Badibanga.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.