Isabelle D.B. mag tien minuten naar funerarium

Moeder neemt afscheid van vermoord zoontje

Isabelle D.B. werd in een anonieme wagen aangevoerd onder een deken. Foto: sbr

Roeselare -

Isabelle D.B. mocht gisteravond even de gevangenis van Brugge verlaten om in het funerarium Commeyne in Roeselare afscheid te nemen van haar zoontje Tibeau, dat ze vorige week zelf om het leven bracht.

Isabelle D.B. (34) die wellicht donderdagavond al haar jongste zoontje Tibeau (4) in bad doodde en daarna in bed legde, had via haar advocaat gevraagd om vandaag de uitvaartplechtigheid van de kleuter in de Sint-Jozefskerk in Roeselare te mogen bijwonen. Maar dat verzoek was door de onderzoeksrechter afgewezen, onder meer omdat de vader van het kind, Tim Vanhauwaert, zich radicaal tegen de aanwezigheid van zijn vrouw verzette.

‘Haar aanwezigheid in de kerk zou het verwerkingsproces van de vader zwaar hypothekeren. Emotioneel kan hij het niet aan om zij aan zij met de moordenares afscheid te moeten namen van wat hem het meest dierbaarst was', stelde Jef Vermassen als advocaat van de vader zijn veto.

De vader kon zich wel vinden in het alternatief dat zijn vrouw in haar eentje in het funerarium afscheid zou nemen van Tibeau.

Onder deken

En dat gebeurde ook. Gisteravond werd de parking van het funerarium Commeyne in de Westlaan, waar Tibeau ligt opgebaard, hermetisch afgesloten door vier politiewagens en met hekken.

Om 19.30 uur werd Isabelle D.B. in een anonieme wagen aangevoerd en via een zij-ingang binnengereden. Tien minuten later werd ze weer afgevoerd, met een deken over het hoofd.

In november vorig jaar mocht Nathalie B. na de moord op haar dochtertje van vijf jaar wél de gevangenis van Brugge verlaten om de uitvaartdienst in de Sint-Aldegondiskerk in Zwevezele voor Dimfy bij te wonen. Zij kon de hele dienst onder een zeil vanop het oksaal volgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio