Sneeuw en ijs verpesten vakantie van Koolkerks koppel

Op weg naar Disneyland, gestrand in opvangcentrum

Op weg naar Disneyland, gestrand in opvangcentrum

Bart Vools en Nathalie Herremans (foto) moesten overnachten in een opvangcentrum in Cambrai. Foto: if

Brugge -

Wat een ontspannende vakantie moest worden, werd voor Bart Vools en Nathalie Herremans een ware nachtmerrie. Het koppel had gereserveerd bij Disneyland Parijs maar kreeg twee dagen vol ijskoude ellende en een slaapplaats op de grond in de plaats.

Bart Vools en Nathalie Herremans (34) uit Koolkerke hadden gereserveerd voor twee nachten Parijs, van dinsdag tot donderdag. ‘Ik had er al weken naar uitgekeken, want het was onze eerste vakantie sinds de geboorte van onze tweeling', zegt Nathalie. Zelfs de aangekondigde sneeuwval zou hen niet tegenhouden, want het koppel vertrok maandagnamiddag, een dag op voorhand en had een overnachting geboekt bij een weghotel in Parijs. ‘Maar drie uur na vertrek zaten we nog steeds in West-Vlaanderen', zegt Bart. De sneeuwval en de verkeersellende kwamen vroeger dan verwacht en daarom besloot het koppel te overnachten bij de ouders van Bart, die in Roeselare wonen.

Slalommen langs vrachtwagens

De volgende ochtend vertrok het koppel vol goede moed voor een tweede poging. ‘Het was best vlot rijden tot 12.35?uur. Die wijzerstand vergeet ik nooit', zegt Nathalie. ‘Plots stonden we muurvast, omringd door vrachtwagens.' Zes uur lang hebben ze daar stilgestaan zonder een centimeter te bewegen. ‘Toen heb ik net als de andere autobestuurders tussen de vrachtwagens een weg gezocht naar de péage 8?kilometer verder. Daar vertelde een politieagent dat de autosnelweg was afgesloten en we moesten omrijden via Reims', zegt Bart. ‘Een kwartier later veranderde de baan in een levensgevaarlijke sneeuw- en ijsvlakte.'

In Cambrai, op 200?kilometer van Parijs besloot het koppel de reis tot de volgende dag uit te stellen. ‘We klopten aan bij zes hotels, maar allemaal waren ze volzet met gestrande automobilisten.' De hoteliers verwezen hen door naar een lokale sportzaal, waar een opvangcentrum was opgericht. ‘In totaal waren we daar met tachtig. Ze hadden ons veldbedden beloofd, maar die hebben we nooit gezien. Om middernacht besloten we dan maar om een tafel met inklapbare poten te gebruiken als bed en lakens en kledij over ons heen te trekken. Veel hebben we, door het lawaai van de andere gasten, niet geslapen.' Woensdagochtend vertrokken ze terug naar huis.

Compensatie

Woensdagmiddag kwam het koppel terug aan in Koolkerke, met als enige souvenir een smerige auto.

‘Ik heb veel tranen gelaten', zegt Nathalie. ‘Het reisbureau heb ik om compensatie gevraagd, want dat grapje heeft ons tenslotte 500?euro gekost.'

Bart zit er wat minder verveeld mee. ‘Maar echt lachen, zal ik pas doen als we in Parijs geraken, in september of zo.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio