Deputatie schorst bomenkap in beukendreef

Gavere/Gent -

De bestendige deputatie heeft beslist om de kapvergunning voor het rooien van de beukendreef in het militair domein ATCC aan de Molenstraat in Gavere te schorsen.

Daarmee halen de leden van het actiecomité ‘Red de dreef' en de natuurverenigingen Milieufront Omer Wattez, Natuurpunt Boven-Schelde en Velt-Scheldevallei een eerste slag thuis. Zij protesteerden vorige zondag nog tegen de bomenkap.

‘Als gevolg van de schorsing mag er vandaag (vrijdag) niet worden overgegaan tot de kap van de beukendreef', stelt Jef Vermaere, woordvoerder van het actiecomité ‘Red de dreef' en voorzitter Groen Gavere. ‘Na onze succesvolle sensibiliseringsactie met pamfletten en een betoging is dit nu onze eerste juridische overwinning in de strijd om het behoud van de eeuwenoude beukendreef.'

Het Milieufront Omer Wattez diende een beroepschrift in bij de bestendige deputatie. Het indienen van een beroepschrift schorst onmiddellijk de uitvoering van de vergunning tot de beslissing in beroep aan de aanvrager wordt betekend.

Dat heeft tot gevolg dat alle werkzaamheden die met het rooien van de beuken langs de dreef van kasteel Grenier verband houden, opgeschort worden totdat de bestendige deputatie zich ten gronde heeft uitgesproken over de inhoud van het beroepschrift. Het beroepschrift zou een uitstel van uitvoering kunnen betekenen tot september.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio