O uders Bergwegel willen gehoord worden met petitie

Merelbeke -

Schepen van Onderwijs Isabelle Van De Steene (CD&V) kreeg gisterenmorgen van verontruste ouders van de gemeentelijke wijkschool De Bergwegel een petitie overhandigd met een kleine 1.500 handtekeningen. Hierin vragen de ouders om door de gemeenteraad gehoord te worden.

Dat ze gehoord zouden worden is mogelijk via een bepaling in het gemeentedecreet dat mensen toelaat punten op de agenda van de gemeenteraad te brengen als ze hiervoor minstens 300 handtekeningen kunnen verzamelen.

Onderhoud

‘Wij hadden een onderhoud van ruim een uur met de schepen. Die zwaaide nog eens met een hoop argumenten om van de school louter een kleuterschool te maken', zegt woordvoerster Ellen De Keyser. ‘Daarmee zijn wij het niet zomaar eens. Het kan niet dat onze oudste kleuters en lagere-schoolkinderen vanaf september plots naar de hoofdschool in de Kloosterstraat moeten. Ook al ligt deze maar 800 meter van de Bergwegel verwijderd.'

Overtuigen

Schepen Van De Steene zegt dat ze de aanwezige ouders nog eens probeerde te overtuigen dat de huidige plannen met de Bergwegel echt wel de beste oplossing voor de school zijn.

Van De Steene: ‘Wij hebben de zaak nog eens kort behandeld in het schepencollege, maar hebben daar beslist dat wij moeten doorgaan. Dat betekent het dossier nog eens behandelen - met een specialist van de OVSG erbij - in de gemeenteraadscommissie onderwijs en dan in de gemeenteraad van april de knoop doorhakken.'

‘Ook als een hoop ouders voor het behoud van de school in haar huidige vorm pleiten.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio