Seks & Relaties

Zo slaagt je langeafstandsrelatie wel

Zo slaagt je langeafstandsrelatie wel

Foto: Shutterstock

Als je zin hebt in een warme knuffel of een goed gesprek met je vriend maar die woont te ver om dat verlangen te vervullen, dan kan je je verdrietig voelen. Maar dankzij deze slimme trucjes wordt een langeafstandsrelatie wel haalbaar.

Korte gesprekken
Praat niet te lang met elkaar. Als jullie drie uur aan de telefoon hangen of Skypen, dan weet je de volgende keer misschien helemaal niet meer wat gezegd. Valt het gesprek al snel stil? Fantaseer dan samen over jullie volgende echte date.

Vaste telefoonmomenten
Maak concrete afspraken voor telefoonmomenten. Dat voorkomt twijfels over je relatie, want zo weet je perfect wanneer je hem kan bereiken. Probeer elkaar ook dagelijks te bellen of Skypen, al is het maar om te vragen hoe de dag verlopen is.

Voldoende afleiding
Als je constant thuis zit na te denken over wat je vlam aan het doen is, dan doe je er goed aan om afleiding te zoeken. Ga sporten of spreek af met wat vriendinnen om je gedachten te verzetten. Bovendien lijkt de tijd zo ook voorbij te vliegen.

Voordelig abonnement
Als jullie geen moment zonder elkaar kunnen, dan zullen jullie telefoonrekeningen hoog oplopen. Tenzij je bij je provider informeert naar het goedkoopste tarief in jouw situatie. Vind je het nog te duur? Download dan een app zoals Whatsapp waarmee je gratis berichtjes, foto’s, video’s en audioberichten kan verzenden.

Pittige postkaarten
Denk ook eens aan iets anders dan digitale of telefonische communicatie. Door een postkaartje te sturen laat je blijken dat je moeite wil doen om iets moois te maken van jullie relatie. Schrijf er eventueel een pittig tekstje op, zo vindt je partner het nog spannender om af te tellen naar jullie volgende ontmoeting.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees