227 inbraken in wagens per dag

227 inbraken in wagens per dag

Het aantal diefstallen uit auto's stijgt opnieuw. Dagelijks breken dieven gemiddeld 227 wagens open. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de federale politie, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens mobiliteitsorganisatie Touring geraken autodieven via internet te gemakkelijk aan gespecialiseerde toestellen om in te breken.

In 2011 braken dieven 82.994 wagens open, of 4.470 meer dan in 2010. Die stijgende trend zette zich door in het eerste halfjaar van 2012, met 40.245 inbraken. Uit de statistieken blijkt dat vooral in oktober, november en januari de meeste inbrekers op pad zijn. En ze slaan het vaakst toe op zaterdag, van 1 tot 4 uur ‘s nachts. De politie heeft geen verklaring voor het stijgende aantal auto-inbraken.

Touring vreest daarentegen dat inbreken steeds gemakkelijker wordt. ‘Dieven gebruiken gespecialiseerde toestellen waarmee ze zelfs de meest gesofisticeerde auto's kraken en starten. Die hulpmiddelen zijn vlot te koop op het internet', zegt Danny Smagghe van Touring. ‘Europa moet de vrije verkoop van die toestellen verbieden'.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees