Seks & Relaties

Deze kwaaltjes genees je met seks

Deze kwaaltjes genees je met seks

Foto: Shutterstock

Je wordt er slimmer van en het helpt je om extra calorieën te verbranden... Kortom: een vrijpartij biedt veel voordelen. Recent werd ontdekt dat seks ook enkele vervelende kwaaltjes kan oplossen.

Migraine
Uit een onderzoek aan de universiteit van Münster in Duitsland blijkt dat hoofdpijnklachten verminderen door te vrijen. Wetenschappers bevroegen 800 personen die geregeld last hebben van migraine. Maar liefst 60 procent van de ondervraagden die vreeën tijdens een migraineaanval hadden achteraf minder hoofdpijn. Neuroloog Stefan Evers, die het onderzoek leidde, concludeert dat de pijn verdwijnt dankzij de endorfines die vrijkomen tijdens seks.

Slapeloosheid

‘De endorfines die vrijkomen tijdens het vrijen leiden tot een ontspannen gevoel, waardoor je vlot inslaapt', aldus Johan Verbraecken, slaapexpert aan het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen.

Menstruatiepijn

Orgasmes zorgen ervoor dat de baarmoederspieren samentrekken en laten chemicaliën vrijkomen die werken als natuurlijke pijnstillers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze combinatie de krampen onmiddellijk aanpakt.

Dipjes

Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat mensen zich gelukkiger voelen na een vrijpartij. En dat kan professor James Coan van de universiteit van Virginia alleen maar bevestigen. ‘Als je seks hebt, komen de zogenaamde gelukshormonen oxytocine en endorfine vrij. En ook orale seks kan depressieve klachten verminderen. Sperma bevat immers bestanddelen die je stemming verbeteren en dus een beetje fungeren als antidepressiva.'

De hik

Wetenschapper Francis Fesmire beweert dat een orgasme een wondermiddel is tegen de hik. De reden? Als je de hik hebt, dan komen er veel spieren in beweging. Eén bepaalde zenuw is verantwoordelijk voor al die beweging: de zwervende zenuw (nervus vagus). Deze begint in de hersenen en loopt door tot de buikorganen en regelt onder meer onze ademhaling. Een groot deel van de hikreflex vindt plaats in het regelgebied van de zwervende zenuw. Door de deze extra te stimuleren, kan het signaal voor de hik geblokkeerd worden. En klaarkomen is bijzonder effectief om die blokkade te veroorzaken.

Verkoudheden

Wie regelmatig vrijt zou ook beter bestand zijn tegen verkoudheden. Seks verhoogt namelijk Immunoglobuline A, een antilichaam dat het kwaaltje bestrijdt.

Ochtendmisselijkheid

Gordon Gallup, verbonden aan de Suny-universiteit in het New Yorkse Albany, heeft ontdekt dat zwangere vrouwen minder last hebben van ochtendmisselijkheid als ze vaak in contact komen met sperma. De helft van het DNA van de foetus komt van de vader, waardoor het vrouwenlichaam het organisme kan afstoten met misselijkheid tot gevolg. Hij redeneert dat vrouwen die in het eerste trimester van hun zwangerschap vaak vrijen zich beter zullen voelen. Op die manier ontwikkelen ze immers een hogere tolerantie voor het genetisch materiaal van hun partner.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees