Carrefour roept spaghetti bolognaise van Carrefour Discount terug

Carrefour roept spaghetti bolognaise van Carrefour Discount terug

Foto: carrefour

Supermarktketen Carrefour roept uit voorzorg spaghetti bolognaise terug van het merk Carrefour Discount omdat er mogelijk varkensvlees inzit, terwijl het etiket enkel rundvlees aangeeft. Dat meldt Carrefour vrijdag in een communiqué.

Het gaat om de spaghetti bolognaise 415 gram van het merk Carrefour Discount met de streepjescode 5400101011786.

Uit een rapport van consumentenorganisatie Test-Aankoop blijkt dat er mogelijk varkensvlees in de spaghettisaus zit, terwijl op het etiket enkel rundvlees staat aangegeven.

Carrefour heeft onmiddellijk analyses laten uitvoeren door een onafhankelijk laboratorium en een audit bij de betrokken leverancier om de traceerbaarheid en de oorsprong van de grondstoffen in dit product na te gaan. ‘We wachten op de resultaten van de DNA-analyses die momenteel aan de gang zijn om na te gaan of de informatie in het rapport bevestigd wordt', aldus Carrefour.

Hoewel een eventuele aanwezigheid van varkensvlees geen gevaar vormt voor de volksgezondheid, roept de supermarktketen het product toch terug, luidt het nog.

Consumenten die de producten gekocht hebben, kunnen die terugbrengen naar hun verkooppunt. Voor meer informatie kunnen de klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour op het gratis nummer 0800-9.10.11.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees