Pascal Smet: ‘Hervorming Brussel geen grote stap vooruit'

Pascal Smet: ‘Hervorming Brussel geen grote stap vooruit'

Foto: BELGA

Het voorstel van de hervorming van Brussel voorstellen als een grote stap vooruit is verkeerd. Dat zegt Vlaams minister Pascal Smet (SP.A), wiens partij het plan mee heeft onderhandeld. Hij vindt het wel een stap in de goede richting.

‘Mijn partij heeft dit mee goedgekeurd', zegt Pascal Smet, Vlaams minister bevoegd voor Brussel en voorzitter van SP.A-Brussel. ‘Maar dit is niet de grote stap vooruit. Dit is een stapje in de goede richting. Er moet nog veel gebeuren. Er ligt nog veel werk op de plank'.

Volgens de gewezen Brusselse minister blijft het nodig om in de toekomst het aantal politici en besturen in Brussel ‘drastisch te verminderen'.

De acht partijen die betrokken zijn bij de uitwerking van de zesde staatshervorming hebben een akkoord bereikt over de interne hervorming van Brussel. Het politieke compromis voorziet minder bevoegdheden voor de 19 Brusselse burgemeesters, en meer macht en geld voor de Brusselse regering.

‘Er blijven de 19 gemeenten, 19 OCMW's, ingewikkelde procedures, enz... Er zijn nog heel veel synergieën mogelijk. Kijk naar een wereldstad als New York. Die wordt bestuurd door 52 mensen. En wordt die slecht bestuurd? In Brussel tellen we nog steeds meer dan 900 politici', aldus Smet.

Corrigeer

MEER NIEUWS