Vanden Borre voor het eerst bij de kern

Vanden Borre voor het eerst bij de kern

Anthony Vanden Borre. Foto: pn

Leider Anderlecht moet op AA Gent zijn voorsprong op Zulte Waregem behouden of uitdiepen, maar als het kan, wil trainer John van den Brom ook Anthony Vanden Borre en Matias Suarez nog eens testen.

Twee maanden nadat Anderlecht de clubloze Anthony Vanden Borre (25) uit de vergetelheid haalde, zit de rechtsback voor het eerst in de selectie. De kans bestaat dat VDB vanavond op AA Gent zijn eerste minuten in paars-wit shirt krijgt sinds 25 februari 2007 op Lokeren. ‘De laatste weken zag ik Anthony elke dag progressie maken', aldus trainer John van den Brom. ‘Het is een voordeel dat hij niet uit blessure komt, maar gewoon uit een hele lastige periode. Dat hij bij de selectie zit is al een beloning. De volgende stap is de eerste elf.'

Na omzwervingen in Italië, Engeland en Genk is Vanden Borre dus bijna terug bij paars-wit. Van den Brom wil ook anticiperen op de mogelijke schorsing van Gillet die nog voor de geschillen-commissie moet verschijnen na zijn tackle op Monrose. Gillet zal wellicht niet spelen op Gent. Hij had ook wat last van de adductoren. Odoi zal zijn plaats innemen. Kouyaté (lies) is wel fit, Armenteros (enkel) is out, terwijl Biglia (neus) met een masker speelt. Jovanovic behoudt wellicht wel zijn plaats. Van den Brom is ongerust over zijn vorm, maar Suarez is nog niet klaar voor een basisplaats. ‘Ik lieg als ik zeg dat ik me geen zorgen maak over Jovanovic. Hij maakt nu even het verschil niet en als dat te lang blijft duren, is dat voor niemand goed. Maar ik heb nog altijd het gevoel dat hij straks weer over zijn dip heen komt als hij wat goeie acties maakt. Ook kan Suarez nog maar 45 minuten aan. Maar als de match moet worden opengebroken, twijfel ik niet om Mati te brengen. Ik wil de play-offs niet ingaan met een verlies, want we zullen al een tik krijgen bij de puntenhalvering.

‘Kali mijn stijl'

In Nederland circuleerde ook het bericht dat RSCA een akkoord bereikte met Utrecht-speler Anouar Kali. ‘Ik ben Kali gaan bekijken en het is zeker een speler waarvan ik hou', besloot Van den Brom. ‘Een middenvelder die veel de bal vraagt, maar hij is niet gratis. '

Volgens Nederlandse bronnen moet RSCA 450.000 euro opleidingsvergoeding betalen voor Kali en dat wringt nog. Het zou kunnen worden op- gelost met huurspelers, maar ook Vitesse ligt op de loer.

Corrigeer