Werken Tervuursesteenweg zullen veel later klaar zijn

Hofstade/Elewijt -

De werken aan de Tervuursesteenweg in Elewijt en Hofstade hebben door het slechte weer serieuze achterstand opgelopen. Normaal was het einde van de werken gepland voor het voorjaar. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer heeft nu de planning bekend gemaakt voor de werken.

Wij hebben ze hier voor u opgelijst. In de eerste fase zal het stuk tussen de Robert Schumanlaan en de Waversebaan aan de pare zijde worden aangepakt. Hier zal vermoedelijk in de eerste helft van april worden geasfalteerd. Daarvoor wordt de rijweg gedurende twee dagen volledig afgesloten.

In de tweede fase gaat men over naar de werken tussen de Waversebaan en de Vekestraat. Hier is het archeologische onderzoek aan de onpare zijde afgerond. Dat wil zeggen dat de aannemer verder kan werken aan de aanleg van de rijweg, fietspaden en voetpaden.

Ongeveer half april zullen de werken aan de pare zijde beginnen. Dat is ook wanneer de werken in fase drie zullen beginnen. Maar deze worden pas gestart als de werken in de eerste fase zijn afgerond. Wat het verkeer betreft: in de eerste en de tweede fase blijft het eenrichtingsverkeer gelden voor auto's richting Hofstade of Mechelen. Als de eerste fase is afgewerkt, wordt er plaatselijk verkeer richting Elewijt toegelaten tussen de Schumanlaan en de Waversebaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio