Zwitserse toeriste in India slachtoffer van groepsverkrachting

Zwitserse toeriste in India slachtoffer van groepsverkrachting

Foto: Het slachtoffer (centraal met witte doek over het hoofd) wordt door de politie naar het ziekenhuis begeleid. AP

In India is een Zwitserse toeriste volgens enkele plaatselijke media het slachtoffer van een groepsverkrachting geworden. Volgens de politie werd de 39-jarige vrouw in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh door een groep van acht mannen verkracht, nadat de daders eerst haar echtgenoot in elkaar hadden geslagen.

De feiten deden zich vrijdagavond voor in een dorp nabij Datia. Het koppel reisde met de fiets van de tempelstad Orchha naar Seonda, en stopte in de buurt van het dorp om er te kamperen voor de nacht. Acht mannen vielen het koppel met houten stokken aan. Ze overmeesterden de echtgenoot en verkrachtten vervolgens de vrouw. Alvorens op de vlucht te slaan, beroofden ze de toeristen ook van hun bezittingen.

De Zwitserse vrouw werd in een ziekenhuis in de buurt van Gwalior opgenomen en de eerste tests zouden de verkrachting intussen hebben bevestigd, meldt de televisiezender NDTV.

Volgens de politie werden al acht mensen opgepakt voor verhoor, maar wordt er nog steeds gezocht naar alle daders.

Verkrachtingen zijn schering en inslag in India. De problematiek staat erg in de aandacht nadat enkele maanden geleden een 23-jarige vrouw overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees