Celebs

MNM-presentatrice Karolien Debecker verloor been door kanker

MNM-presentatrice Karolien Debecker verloor been door kanker

Foto: katrijn van giel

Tijdens de Kom op tegen Kanker Show op Eén heeft MNM-presentatrice Karolien Debecker (33) getuigd over de gevolgen die ze jaren na de genezing van de ziekte nog ondervindt. Op haar achttiende kreeg Debecker te horen dat ze botkanker had, een amputatie van haar onderbeen was onvermijdelijk.

Kom op tegen Kanker staat dit jaar in het teken van kanker bij kinderen. Tijdens de uitzending vertelde Debecker voor het eerst over de gevolgen van kanker op haar leven.

‘Ik kreeg botkanker op mijn achttiende. Op mijn twintigste was er een uitzaaiing in mijn longen – toen werd een stuk long weggenomen. Op mijn drieëntwintigste kreeg ik kanker in de schouder en op mijn vierentwintigste opnieuw. De amputatie van een arm werd nipt vermeden.'

Haar onderbeen kon niet meer gered worden. Debecker kreeg eerst twee maanden intensieve chemo om de groei van de tumor tegen te gaan. Nadien werd ze geopereerd.

'Ik hoop dat mensen me na mijn getuigenis zullen aanspreken en vragen hoe het nu zit. Liever dat dan dat ze naar beneden staren, want, echt waar, daar kan ik niet tegen.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees