Gemeenten kiezen ontwerper fiets-o-strade

HEIST-OP-DEN-BERG/LIER/BERLAAR -

De Heistse gemeenteraad heeft unaniem zijn goedkeuring gegeven voor de aanstelling van een ontwerper die de fiets-o-strade Lier-Aarschot moet uittekenen.

De kosten van die opdracht wordt geraamd op 187.550 euro, btw inbegrepen. Heist-op-den-Berg betaalt hiervan 37 procent ofwel 69.393,50 euro, Lier hoest 38 procent op. Berlaar neemt een kwart van de kosten voor zijn rekening.

Uit een tracéstudie is gebleken dat er langs de spoorlijn Lier-Aarschot een mogelijkheid is om een fiets-o-strade aan te leggen op het grondgebied van Heist-op-den-Berg, Berlaar en Lier. Om vlot en efficiënt samen te werken aan dit intergemeentelijke project is een overeenkomst tussen de betrokkenen noodzakelijk. Het Heiste schepencollege legde eerder die samenwerkingsovereenkomst al voor aan de gemeenteraad die het engagement goedkeurde. Indien de raad akkoord gaat met de plannen, kunnen de voorbereidende werken beginnen. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het fietspad wordt aangelegd.

Het is de bedoeling dat ook de provincie Vlaams Brabant voor de verdere realisatie zorgt van Begijnendijk tot Aarschot. Schepen van Mobiliteit David Geerts is alvast tevreden met de vooruitgang. ‘De aanleg van de fiets-o-strade is een volgende stap in de ontwikkeling van het fietspadennetwerk. Ook het comfort van de fietser zal er wel bij varen', besluit Geerts.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio