Lions doet kinderen over vrede tekenen

Lions doet kinderen over vrede tekenen

Lions Club Zottegem selecteerde zes tekeningen voor Vredesposter. Foto: jvw

Zottegem -

Lions Zottegem organiseerde voor de eerste keer een tekenwedstrijd voor ‘Vredesposter'. Twee Zottegemse scholen namen deel.

Vredesposter wordt al langer wereldwijd georganiseerd door Lions Club International. Nu heeft ook de afdeling Zottegem besloten om de wedstrijd in Zottegem te organiseren.

‘We willen dat elk jaar doen', vertelt coördinator Ivan Michiels. ‘Voor de eerste keer hebben we twee scholen aangesproken. Dat waren VBS Grotenberge en de Stedelijke Basisschool De Smidse uit Erwetegem. Het is de bedoeling om de volgende keer meer scholen in het project te betrekken. Het doel is dat het evenement groeit. Nu al waren we heel verwonderd over de kwaliteit van de ingezonden tekeningen.'

Finale in New York

De gedachte achter de tekenwedstrijd is dat kinderen tussen 11 en 13 jaar bezig zijn met het thema ‘vrede'. Uit de ingezonden weken werden door een jury per school drie tekeningen geselecteerd. Die dingen nu mee in de volgende ronde met alle tekeningen uit Oost- en West-Vlaanderen. Daarna volgt de nationale finale. De internationale prijsuitreiking vindt plaats bij de Verenigde Naties in New York. De werken van de 24 finalisten worden gedurende het hele jaar op verschillende plaatsen in de wereld tentoongesteld.

Lions Club Zottegem ziet naast het wedstrijdelement nog andere voordelen in de tekenwedstrijd. ‘Via de contacten met scholen kan de club sociale projecten detecteren om kinderen in armoede te steunen en via het vredesposterproject bereikt de club ook de ouders van de deelnemende kinderen.'

De winnaars van deze eerste editie zijn Victor Boury, Linde Brebels en Axel Cornette van de Vrije Basisschool Grotenberge en Marinko Van De Walle, Berre Vercauteren en Dyllis De Pessemier van de Stedelijke Basissschool De Smidse Erwetegem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio