Motorcrossers compenseren uitstoot met jonge bomen

Motorcrossers compenseren uitstoot met jonge bomen

Eric Geboers. Foto: VUM

Enkele motorcrossgrootheden hebben de eerste ongeveer 4.000 bomen geplant in Oostende. Daarmee tonen ze dat ze actief meewerken aan een duurzame sport onder het motto ‘Motocross for Zero CO2'.

Een delegatie met onder meer wereldkampioenen Eric Geboers, Joël Smets en Steve Ramon stak de handen uit de mouwen bij het planten van de jonge elzen, wilgen en hazelaars. ‘Eindelijk dragen we bij aan het milieu. Het tij is gekeerd', aldus Geboers. 'Doorheen de jaren hebben we werk gemaakt van geluidsdempers, milieuvriendelijkere motoren, biologische smeermiddelen en nu compenseren we onze uitstoot met deze bomen.'

De sector verkocht op het Auto- en Motorsalon en tijdens motorcrosswedstrijden bomen, en kwam uit op een totaal van 4.000. De aanplanting gebeurt in samenwerking met Bos+, en kadert in hun project 10 Miljoen Bomen-campagne waarbij de vereniging op zoek gaat naar organisaties die een bijdrage willen leveren. ‘Het ultieme voorbeeld dat motorsport en milieu kunnen samenwerken. We zitten zelfs in hetzelfde schuitje, want we zoeken beide naar meer terreinen die we kunnen gebruiken', aldus Sander Vandaele van Bos+.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.