Stad wil op nieuwe site tot 80.000 bezoekers verwelkomen

Evenementenweide komt langs de Duinkerkseweg

Evenementenweide komt langs de Duinkerkseweg
Oostende -

Het stadsbestuur van Oostende wil nog deze legislatuur een nieuwe evenementenweide voor zeker tachtigduizend bezoekers aanleggen langs de Duinkerkseweg. Met deze plannen hoopt de stad in de toekomst opnieuw grote muziekartiesten en evenementen naar de badstad te halen.

Oostende mocht in het verleden al Bon Jovi in 1996, 2000 en 2003 en Michael Jackson in 1997 verwelkomen, toen telkens in de Wellington-Hippodroom. Op datzelfde terrein vond in 2002 ook de Seat Beach Rock, de opvolger van Axion Beach Rock in Zeebrugge, plaats, met optredens van onder andere David Bowie, Muse, The Prodigy, No Doubt, Garbage, Jamiroquai, Primal Scream, Bob Sinclair, Paul Weller, Gorki, en No Doubt.

Het stadsbestuur wil deze traditie nu nieuwe kansen geven op een nieuwe evenementenweide. In de zoektocht naar een geschikte site kwam de stad Oostende uit op een terrein langs de Duinkerkseweg aan de luchthaven. ‘Het terrein is ongeveer dertien hectare groot, en dus nog een pak groter dan de site destijds. Hier kunnen gemakkelijk tachtigduizend mensen samenkomen', zegt burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A). ‘Bovendien is het terrein gemakkelijk bereikbaar met individueel of openbaar vervoer en zijn er langs de brede Duinkerkseweg heel wat mogelijkheden om te parkeren.'

De stad Oostende hoopt de plannen nog deze legislatuur te kunnen verwezenlijken. ‘Het ruimtelijk uitvoeringsplan moet nog opgemaakt worden. Ook de eigendom moet nog verworven worden via onteigening. Als dit achter de rug is, kan binnen een zestal maanden het project gerealiseerd zijn. We vermoeden dat de eerste werken voor de aanleg van de weide ten vroegste binnen vier jaar kunnen plaatsvinden. Een open ruimte creëren voor recreatie zou een economische meerwaarde betekenen voor de stad. Naast optredens van grote artiesten zou de evenementenweide ook geschikt zijn voor spektakels als Cirque du Soleil', meent burgemeester Jean Vandecasteele.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio