Eddy Merckx kreeg pacemaker ingeplant

Eddy Merckx kreeg pacemaker ingeplant

Foto: Photo News

Eddy Merckx werd gisteren een pacemaker ingeplant. De allergrootste renner uit de wielergeschiedenis onderging de ingreep in het Sint-Jansziekenhuis in Genk. Vandaag wordt hij al ontslagen.

De grootste Belgische sportman liet het kleine toestel, dat elektrische impulsen naar de hartspier stuurt om een aangepaste hartslagfrequentie te genereren, preventief plaatsen. ‘Het was mijn goede vriend en hartspecialist Johan Van Lierde die de ingreep deed', vertelde de 67-jarige Eddy Merckx. ‘Ik heb al heel mijn leven een trage hartslag die onder de 40 slagen per minuut zit. Omdat de hartslag ‘s nachts in rust onder de 40 duikt, en om eventuele problemen te voorkomen, koos cardioloog Van Lierde voor een pacemaker.'

Eddy Merckx heeft nog altijd een heel drukke agenda, verspreid over de hele wereld, in functie van de hobby die zijn beroep werd. Zo is hij onder andere adviseur voor de Ronde van Qatar en de Ronde van Oman en was hij onlangs nog in Zuid-Afrika waar hij een toertocht meereed. Ongemakken heeft Eddy Merckx niet van deze ingreep, tenzij het feit dat hij tien dagen niet mag fietsen. En dat is voor de wielerkampioen wél een grote ontbering.

Fietsenfabriek overgenomen

Gisteren raakte ook bekend dat brouwer Jan Toye van Palm Breweries de nieuwe hoofdaandeelhouder van Eddy Merckx Cycles is geworden. Eddy Merckx zelf, die het bedrijf in 1980 oprichtte na zijn wielercarrière, blijft aandeelhouder met 6 procent van de aandelen.

Corrigeer

MEER NIEUWS