Belgische U17 lijden zware nederlaag tegen Frankrijk

Belgische U17 lijden zware nederlaag tegen Frankrijk

Siebe Schrijvers scoorde het enige doelpunt voor de jonge Rode Duivels. Foto: pn

De Belgische nationale voetbalploeg voor spelers onder zeventien jaar is niet goed van start gegaan aan de Eliteronde voor het EK van 2013 in Slovakije. De Belgen gingen in hun openingspartij in het Kroatische Dugopolje met duidelijke 1-4 cijfers onderuit tegen Frankrijk.

Bij de rust stonden de Fransen al 0-3 voor, dankzij twee treffers van Maupay en een goal van Coman. Na de pauze kon Genk-speler Siebe Schrijvers milderen, maar in de slotfase nam Cornet  alle Belgische hoop weg.

Kroatië wint van Spanje

In dezelfde groep verraste gastland Kroatië Spanje, het werd 3-2. Zaterdag speelt de selectie van coach Bob Browaeys zijn tweede duel in deze loodzware groep in de Eliteronde, tegen de Spanjaarden. Dinsdag is gastland Kroatië aan de beurt.
De Eliteronde is de tweede kwalificatieronde voor het EK. Enkel de groepswinnaar mag naar het EK, dat van 5 tot 17 mei in Slovakije afgewerkt wordt.

België speelde met: Saigal, Brouwers, Bossaerts, Matthys, Scholl, Musonda (53. Bourard), Alessandro, Caenepeel, Pereira, Schrijvers en Bakkali (belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen