Leerkrachten werken met tablets, communicatie via brieven blijft

Basisschool informeert ouders via mobiele app

Hugues Heylen met zoontje Julien en dochtertje Margaux .

Sint-Kruis -

In Basisschool Mozaïek werd vrijdagnamiddag een mobiele applicatie voorgesteld voor smartphones en tablets. De school is één van de eerste basisscholen van Vlaanderen die op die manier communiceert met de ouders.

De directie van de basisschool de Mozaïek wil meegaan met de tijd en lanceerde vrijdag een digitale primeur voor het basisonderwijs in Vlaanderen. Voor de mobiele applicatie werkte de school samen met het Brugse bedrijf Vanden Broele Graphic Communications.

De school hoopt met de ontwikkeling van deze applicatie voor tablets en smartphones ouders, leerlingen en leerkrachten nog directer en efficiënter te betrekken bij het communiceren.

‘De touchscreen technologie die verwerkt zit in smartphones en tablets, wordt de belangrijkste digitale communicatietool in ons dagelijks leven. Wij hebben al tablets aangekocht voor alle leerkrachten en voor een aantal klassen. Die tablets kunnen onder meer gebruikt worden om tijdens een uitstap in de natuur foto's te maken en die dan later in de klas te bestuderen. De leerkrachten krijgen extra vorming door de mensen van het ICT atelier uit Leuven. Ook de directie van de basisschool Hemels-daele is daar volop mee bezig', vertelt directeur Joost Dendooven.

Hugues Heylen, vader van Julien en Margaux, vindt het bijzonder tof dat de school mee is met de tijd. ‘Ik probeer het gebruik van een iPad ook thuis te promoten. Zo gebruikt mijn zoontje regelmatig de tablet thuis en leert hij ook mijn zestigjarige vader ermee om te gaan. De app heeft alleen maar voordelen. Ik zit zelf veel in het buitenland voor mijn werk en op die manier zal ik kunnen volgen wat de kinderen op school eten, welke activiteiten er gepland zijn of foto's bekijken van voorbije activiteiten. Sinds de komst van de nieuwe directeur is deze school echt mee met de tijd', vertelt Hugues Heylen uit Brugge.

Volgens directeur Joost Dendooven beschikken al zeven op de tien ouders over een tablet of smartphone. Voorlopig blijft de school wel ook communiceren via brieven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio