De Smet na ongeval betrapt op rijden onder invloed

Hoofdcommissaris Steven De Smet betrokken in ongeval

GENT - Hoofdcommissaris Steven De Smet is donderdagnacht met een dienstwagen van de Gentse politie betrokken geraakt bij een aanrijding in het centrum van Gent. Een ademtest na het ongeval wees uit dat De Smet onder invloed achter het stuur zat. Hij had iets te veel gedronken, een tuchtonderzoek volgt. 'Shit happens', reageert De Smet op Facebook.

Het ongeval gebeurde om 00u30 in de nacht van donderdag op vrijdag. De Smet zat alleen in een dienstwagen en botste met een andere wagen met drie inzittenden op het kruispunt van de Leeuwstraat met de Olifantstraat, in de buurt van het Muinkpark.

Geïntoxiceerd

De Smet raakte niet gewond. De drie inzittenden van de andere wagen liepen lichte verwondingen op aan het hoofd. Na het ongeval moest De Smet een ademtest afleggen. Daaruit bleek dat De Smet licht geïntoxiceerd achter het stuur zat. Hij had iets te veel gedronken.

Bovendien ziet het er naar uit dat De Smet geen voorrang van rechts gaf. Hij reed in de Olifantstraat terwijl de andere wagen rechts uit de Leeuwstraat kwam. Het parket bevestigt dat op het kruispunt de voorrang van rechts geldt, 'maar de precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht', aldus het Genste parket.

Het rijbewijs van de hoofdcommissaris werd ingehouden voor zes uur. Burgemeester Daniël Termont en het ministerie van Binnenlandse Zaken starten ook een tuchtonderzoek.

Shit happens

De Smet reageerde vrijdag via twitter en facebook. 'Tja,... shit happens :-( Mijn oprechte verontschuldigingen aan iedereen.'

 

De Smet maakte donderdagavond op Twitter bekend dat hij in het Marriot-hotel op de Korenlei een lezing moest geven over De Nieuwe Politie, het boek dat hij onlangs gepubliceerd heeft.

Burgemeester Termont wou vrijdag geen commentaar geven op het incident. 'Het is aan het parket', zei de burgemeester.

Peter De Wolf

De Smet is niet de eerste Gentse politieman die in geïntoxiceerde toestand betrokken raakt in een ongeval. Toenmalig korpschef Peter De Wolf botste in 2009 met een dienstwagen tegen een geparkeerde auto aan de Watersportbaan. Ook Marc Guillemin, een van de kanshebbers om De Wolf op te volgen, werd in 2010 betrapt op rijden onder invloed.

Steven De Smet werd in december nog vrijgesproken voor het schenden van zijn beroepsgeheim. 'Ik denk dat ik mijn oude job terug op kan nemen', reageerde hij toen na de uitspraak.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio