Veertig Britse touroperators strijken neer in Ieper

TOERISME. Britse stormloop voor WO I is al begonnen

TOERISME. Britse stormloop voor WO I is al begonnen

Stefaan Vanderstraete legt contacten met Britse touroperators op de beurs in Ieper. Foto: pli

IEPER -

In Ieper zijn veertig Britse touroperators neergestreken om contact te leggen met de toeristische diensten en organisaties in de Westhoek. Die krijgen nu al volop boekingen binnen van Britse reizigers voor de herdenking van WO I. ‘Nu al zijn verschillende data volgeboekt', zegt een hoteluitbater.

Voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog vanaf 2014 worden heel wat Britse toeristen in de Westhoek verwacht. De plaatselijke hotels, musea en toeristische diensten willen die Britten maar al te graag ontvangen.

‘We kijken uit naar de herdenkingsperiode,' zegt Stefaan Vanderstraete van Menin Gate School Hotel in Ieper. ‘Door de jaren heen heb ik al veel Britse touroperators leren kennen. Het is belangrijk om contact met hen te houden. Maar vandaag heb ik enkele interessante nieuwe contacten gelegd, onder meer met een Ierse touroperator. Ik verwacht in 2014 toch wel een groei van vijf tot tien procent. Nu al zijn verschillende data volgeboekt', zegt Stefaan.

Ook Nick Benoot van het Hooge Crater Museum langs de Meenseweg is enthousiast over de Ieperse beurs. ‘Ik heb hier veel en interessante contacten kunnen leggen, waaruit zeker boekingen zullen voortvloeien. Daar is moeilijk een cijfer op te plakken, maar er is in elk geval veel interesse. Over drie maanden lanceren wij de nieuwe website www.2014-18.com, waarop ook een kalender te vinden zal zijn van wat er allemaal te doen is in de regio. Wie op bezoek komt in de streek, zal daarop vlot alle activiteiten en evenementen kunnen terugvinden.'

Wandelvakanties

Ook de verschillende Westhoeksteden hadden een stand op de Ieperse beurs. ‘We hebben veel interessante contacten gelegd met zowel oude gekende klanten als nieuwe toeristische spelers. Zo is er een Britse touroperator die van plan is om hier in de streek wandelvakanties voor Britse groepen te organiseren', vertelt Michelle Martens van de Ieperse dienst Toerisme.

Dat die beurs nu al georganiseerd werd, is geen toeval. De timing is perfect om de Westhoek extra in de kijker te plaatsen, want het aanbod in de reisbrochures wordt minstens één jaar vooraf geprospecteerd en samengesteld. De Britse touroperators zijn nu op zoek naar nieuwigheden voor hun klanten en konden die zeker vinden op het treffen in Ieper.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio