Na de varkens nu ook duizend dode eenden uit Chinese rivier gevist

Na de varkens nu ook duizend dode eenden uit Chinese rivier gevist
Exact een week nadat meer dan 16.000 varkens uit een rivier bij Shanghai werden gevist, zijn een duizendtal dode eenden uit een andere Chinese rivier opgehaald. Zowel over de doodsoorzaak en de oorsprong van de eenden als die van de varkens vorige week, tasten de Chinese autoriteiten voorlopig in het duister.

Bewoners van het dorpje Pengshan, in de Chinese provincie Sichuan, merkten de dode eenden maandag in de Nanhe rivier op en verwittigden de autoriteiten. Zij troffen meer dan 50 geweven zakken in het water aan, waarin de karkassen van zo'n 1000 eenden waren opgeborgen. De doodsoorzaak van de dieren kon door de verregaande staat van ontbinding niet meer worden achterhaald. De karkassen werden ondertussen gedesinfecteerd en verbrand.

In tegenstelling tot de lugubere varkensvangst van een week eerder, betekenen de dode eenden geen gevaar voor de bevolking omdat de rivier geen drinkwater aanlevert. De rivier bij Shanghai waaruit duizenden dode varkens werden opgevist, was de belangrijkste drinkwaterbron van de stad. Voorlopig is niet duidelijk wie de dieren in het water dumpte en waarom.

De onverklaarbare dode dieren veroorzaken in elk geval heel wat deining op Weibo, de Chinese versie van de sociale netwerksite Twitter. Heel wat Chinezen spreken zich ongerust uit over de grote hoeveelheid kadavers in de rivieren en betwijfelen de veiligheid van het drinkwater.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees