Vincent Kompany: 'We zijn geen wereldelftal'

Vincent Kompany: 'We zijn geen wereldelftal'

Vincent Kompany neemt dinsdagavond zijn vertrouwde positie weer in. Foto: BELGA

Vincent Kompany is opnieuw fit na een kuitblessure die hem twee maanden hinderde. De kapitein van de Rode Duivels en Manchester City trainde de voorbije dagen probleemloos mee met de nationale ploeg en maakt dinsdag opnieuw zijn opwachting in de basiself van de Belgen, die in hun zesde WK-kwalificatieduel in groep A Macedonië ontvangen in Brussel.

 'Het gaat heel goed met me', zei Kompany. 'Ik heb de voorbije twee maanden echt heel hard en intens gewerkt en ben bijzonder blij dat ik opnieuw deel uitmaak van de groep. Ik heb zoals steeds mijn best gedaan om snel terug te keren uit blessure, maar nu heb ik de tijd genomen die gewoon vereist was. Dat is me ook opgelegd. Vroeger was ik in plaats van drie of vier weken al na tien dagen opnieuw fit, maar nu heb ik tijd moeten nemen', stelde de centrale verdediger.

Kompany liet net als de voorbije dagen ook maandag een stevige indruk na op training. "We hebben best wel wat sterke jongens in deze groep, en af en toe wil je jezelf dan eens laten voelen. Ik ben een paar keer hard in duel gegaan, ook om mezelf te testen. De voorbije dagen was het voor mij echt genieten. De medische staf van de Rode Duivels heeft goed samengewerkt met die van mijn club Manchester City.

'Wij zijn favoriet'

Kompany blikte ook vooruit naar de wedstrijd van dinsdagavond. 'Ik heb zelf tegen Goran Pandev gespeeld en weet dat hij echt goed is. Macedonië is een goed en georganiseerd team, dat hebben we vrijdag in Skopje (0-2) gezien. Als iemand denkt dat het tegen die zogenaamde 'kleinere' voetballanden makkelijk is, komt hij bedrogen uit. Macedonië heeft gevaarlijke flanken, waar we zeker voor moeten oppassen. Wij spelen echter thuis en blijven favoriet', aldus Kompany.

Ondanks een knappe dertien op vijftien, weet Kompany dat er toch nog veel werk is. 'In deze selectie leeft echt wel de gedachte dat het duidelijk is dat we ondanks alle lof nog lang geen wereldkampioen zijn. We zijn kritisch voor onszelf en proberen ervoor te zorgen dat we steeds beter worden. We hebben veel ambitie, maar we zijn geen wereldelftal. We moeten onze doelen hoog leggen, maar een WK-finale bereiken is bijvoorbeeld onhaalbaar. Ik hou er echt van wanneer de coach zegt dat we nog nergens staan.'
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen