Boek ‘Wie gelooft die coureurs nog?' voorgesteld in Centrum Ronde van Vlaanderen

Dinsdagavond is het boek ‘Wie gelooft die coureurs nog?' van sportjournalist Hans Vandeweghe voorgesteld in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Hans Vandeweghe heeft zich door de jaren heen zowat ontpopt als kenner bij uitstek van de dopingproblematiek. In zijn boek schetst de ex-wielerjournalist en thans directeur bij Wielerbond Vlaanderen op een kritische en verhelderende manier de dopingproblematiek waarmee de wielersport te kampen heeft. Vandeweghe probeert in zijn oeuvre antwoorden te geven op verscheidene vragen. Hoeveel vertrouwen moeten we nog hebben in de zuiverheid van de wielersport? Pakken ze allemaal? Moeten we voortaan vraagtekens zetten bij elke uitzonderlijke prestatie uit heden en verleden? Kan topwielrennen zonder doping?

Rik Vanwalleghem, moderator en directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen, had daarna een uitvoerig gesprek met auteur Hans Vandeweghe omtrent het dopinggebruik in het huidige peloton.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.