tennis WK VROUWEN 45

Klaartje Van Baarle helpt België aan unieke wereldtitel

Klaartje Van Baarle helpt België aan unieke wereldtitel

Klaartje Van Baarle Foto: if

Waregem/Desselgem -

Klaartje Van Baarle (48, B -15/2, TC Zevenbergen), het zwaargewicht binnen het Belgische vrouwenteam 45, won vorig weekend samen met Pascale Mossoux, Annouk Donne en Valérie Hox het WK in de Margaret Court Cup in Turkije.

Na winst in groep D gingen in de halve finale Frankrijk en in de finale Duitsland voor de bijl. Van Baarle walste met sprekend gemak over haar rivales. Ze won van Wissink (NL) met 6-1/6-1, van Lucie Schwab (Oost) met 6-2/6-1 en van Camel O'Hare (IR) met 6-1/6-0. In de halve finale sneuvelde de Franse Calleja met 6-1/6-1, in de finale bleek ook de Duitse Kirchmer niet opgewassen, 6-4/6-1. Dubbelwerk leverde ze in de beslissende duels met Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. ‘We konden met een beter team dan gewoonlijk afreizen. Pascale Mossoux is echt wel een aanwinst', aldus Van Baarle. ‘Verrast door die historische WK-titel ? Tja, als je in een poule met superkandidaten als Ierland en Oostenrijk terechtkomt, sta je voor een lastig karwei. We sleepten er ons toch maar mooi door. In 2009 werden we tweede, na Italië.'

‘Geen individueel WK voor mij. Ik leid een tennisschool in Waregem voor kinderen die een tikje beter zijn dan de recreatiespelers. Ik ben zelfstandig en ik keek tegen een achterstand aan. Niet werken betekent geen inkomsten. Zo'n trip kost alleen veel geld. Bovendien weet je best waartoe je in staat bent als je al zes individuele wereldtitels op zak hebt', knipoogt Van Baarle.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio