Eindelijk weer tram door Nationalestraat

ANTWERPEN -

Het heeft vier maanden langer geduurd dan gepland maar vanaf zaterdag rijden er weer trams door de Nationalestraat. ‘Eindelijk', reageren de handelaars.

Na 10 maanden rijden er opnieuw trams door de Nationalestraat. Vier maanden later dan gepland, zullen de tramlijnen 4 en 12 weer door het Antwerps modecentrum rijden.

‘Eindelijk', zegt Nico Volckeryck van de vereniging van zelfstandige ondernemers Unizo.

Klanten winnen

‘Nu de tram opnieuw kan rijden, hopen wij ook dat onze klanten opnieuw de weg naar de Nationalestraat vinden.'

Volgens de oorspronkelijke planning zou de tram vanaf december 2012 opnieuw door de Nationalestraat rijden. Maar de strenge winter en enkele verzakkingen brachten de timing van de werken meermaals in de war.

‘Nu de straat klaar is en de trams opnieuw rijden, zijn we blij met het eindresultaat. Samen met de stad en De Lijn organiseren we begin juni de feestelijke heropening van de modestraat.'

Ook De Lijn is blij dat er opnieuw trams door de Nationalestraat rijden.

‘Tram 4 kan nu eindelijk van Silsburg, via de Groenplaats en de Nationalestraat naar Hoboken', luidt het bij De Lijn. ‘Tramlijn 12 wordt verlengd en rijdt voortaan van het Sportpaleis in Deurne, via de Bolivarplaats en de Leopold de Waelplaats naar zijn nieuwe eindpunt op de Groenplaats. In de heraangelegde Nationalestraat kwamen twee nieuwe toegankelijke tramhaltes: Sint-Andries en Tropisch Instituut.

Tijdens de spitsuren zullen trams 4 en 12 voortaan elk achtmaal door de Nationalestraat rijden in elke richting, op zaterdag is dat vijfmaal per uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio