Ann Vancoillie wint Womed Award

Ann Vancoillie wint Womed Award

Ann Vancoillie ontvangt de prijs uit handen van prinses Mathilde. Foto: Photo News

Nazareth / Deinze -

De titel 2012 van vrouwelijke ondernemer van het jaar is voor Ann Vancoillie die twee kmo's leidt in Nazareth en Deinze. Twee van de drie kandidates kwamen trouwens uit onze regio.

De Womed Award een verkiezing die door Markant (het netwerk van actieve en ondernemende vrouwen) en Unizo wordt georganiseerd, wil het ondernemerschap door vrouwen stimuleren. ‘Al 14 jaar doen we dat, tot ons initiatief wordt ingehaald door de realiteit en dus overbodig wordt', aldus de organisatoren.

Voor de prijs 2012 waren deze drie kandidaten tot finalisten uitgeroepen: Sonia Pypaert van Baby's Corner Nazareth, Anneleen Desmyter van Quares Putte en Ann Vancoillie van Creaplan Nazareth en Aluvision Deinze.

Minister-President Kris Peeters en prinses Mathilde maakten de winnares bekend in Brussel: Ann Vancoillie. Zij mag zich een jaar lang de ambassadrice van het vrouwelijke ondernemerschap noemen. Dat ondervond ze gisteren al aan den lijve: ‘Het werd een hectische dag met een ochtendinterview op de radio, televisieteams, geschreven pers en honderden gelukwensen. Dat deed deugd, daar kom ik rond voor uit. Ik ben gecharmeerd door mijn uitverkiezing die een gezonde mix van mannen en vrouwen promoot in het bedrijfsleven. Beide groepen hebben hun eigen invalshoek zodat ze voor een kruisbestuiving zorgen'.

Ann leidt samen met echtgenoot Dirk Deleu twee eigen bedrijven: Creaplan Nazareth met 46 personeelsleden dat standen, interieurs en displays realiseert en Aluvision Deinze met 25 personeelsleden dat oplossingen en systemen ontwikkelt om standen snel, efficiënt en ecologisch te bouwen.

Ann Vancoiliie vindt het team belangrijk: ‘Een krachtig team staat voor een sterk bedrijf. Gemotiveerde medewerkers, die in het verhaal geloven, leiden onze twee bedrijven naar hoge omzet, grote kwaliteit en prima service.

Naast ondernemer is Ann ook moeder. Van drie kinderen nog wel: ‘Beide sferen combineren, vraagt behoorlijk wat multitasking, maar blijft ook boeiend. Met mijn titel hoop ik dat andere vrouwen mijn spoor volgen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio