Ook Stefan Schumacher bekent dopinggebruik

Ook de Duitse wielrenner Stefan Schumacher geeft toe dat hij tijdens zijn carrière doping heeft genomen. ‘Ik heb EPO, groeihormonen en steroïden genomen' zei hij aan het Duitse blad Der Spiegel. ‘En vanaf 20-jarige leeftijd zette ik spuiten', bekent de renner die in het verleden voor onder andere Deutsche Telekom, Shimano en Gerolsteiner reed.

‘Ik draaide mee in een dopingsysteem. Daar ben ik niet trots op, maar het is niet anders. Doping was een onderdeel van het dagelijks leven als renner, zoals het bord pasta na een training', zegt de winnaar van de Amstel Gold Race 2007 nu.

Schumacher verzette zich tijdens zijn carrière tegen doping, maar liep desondanks toch tegen de dopinglamp. In 2008 werd hij betrapt op het gebruik van CERA, een vorm van EPO. Dat jaar had hij twee etappes in de Ronde van Frankrijk gewonnen, en behaalde hij brons op het wereldkampioenschap. Die uitslagen werden in 2009 geschrapt en Schumacher kreeg een schorsing van twee jaar van de UCI. Ook zijn kersverse contract bij de Quick.Step ploeg van Patrick Lefevre viel daardoor in het water.

Na zijn schorsing in augustus 2010 kreeg hij onderdak bij de Italiaanse ploeg Miche-Selle Italia. Tegenwoordig rijdt hij bij de bescheiden wielerploeg Christina Watches-Onfone.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.