Jonge ondernemer van het jaar heeft dyslexie

‘Mijn aandoening gaf me wilskracht'

‘Mijn aandoening gaf me wilskracht'

Roman Willems stampte op zes jaar tijd een toonaangevende zaak uit de grond. Foto: pkk

Kasterlee -

Roman Willems, op zijn zevenentwintigste bedrijfsleider met tien werknemers, is door JCI tot Antwerpse ‘Jonge ondernemer van het jaar' verkozen. Opvallend is dat de jongeman sinds zijn kindertijd lijdt aan dyslexie

Roman Willems startte zes jaar geleden in Kasterlee de interieurzaak Boa Interior. De jonge ondernemer blonk meteen uit door inventiviteit en creativiteit. Met verscheidene ontwerpen verwierf hij een sterke reputatie. Nu koos een jury van JCI Antwerpen hem tot jonge ondernemer van het jaar 2013.

JCI is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen. Deze nieuwe onderscheiding voor de jonge bedrijfsleider krijgt extra uitstraling als je weet dat Willems al zijn hele leven kampt met dyslexie. Het heeft de ambitieuze kerel niet kunnen beletten de afgelopen jaren een bedrijf uit de grond te stampen dat snel toonaangevend werd in totaalinrichting van woningen en kantoorruimten. Het leverde hem en zijn bedrijf in 2012 de ‘Schrijnwerk Award' op. En nu volgt hij als Jonge ondernemer van het jaar Lieven Vanlommel (CEO van Starmeal) op.

Uit handen van provinciaal gedeputeerde Ludwig Caluwé mocht hij zijn titel in ontvangst nemen. Roman is meteen ook kandidaat voor de Vlaamse verkiezing op 15 mei.

Jongeren inspireren

De jury van JCI vindt dat de zaakvoerder van Boa Interior ‘de perfecte belichaming vormt voor het ondernemerschap bij jongeren en hen kan inspireren als voorbeeld.' Roman en zijn team maken elk interieurproject op maat, het hele productieproces gebeurt altijd in eigen beheer en in nauwe samenspraak met de klant. Roman is een autodidact op ondernemersvlak. ‘Geen probleem', zegt hij, ‘ik heb altijd al geleerd mijn eigen boontjes te doppen. Op school maakte mijn ernstige dyslexie het me steeds lastig om bij te blijven met de rest van de klas. Zo heb ik doorzettingsvermogen en wilskracht gekweekt, en dat loont.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio