‘Dagen Zonder Vlees' bespaarde bijna 3 miljoen m² op ecologische voetafdruk

De bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees is afgelopen. In totaal bespaarden de deelnemers 2.945.228 vierkante meter op hun ecologische voetafdruk.

Het doel van Dagen Zonder Vlees is met zo veel mogelijk mensen veertig dagen minder vlees en vis te eten en zo bij te dragen aan een collectieve ecologische besparing.

De ruim 15.000 deelnemers bespaarden met hun actie 2.945.228 vierkante meter op hun ecologische voetafdruk, wat overeenkomt met evenveel liter water als 2,6 miljoen baden of bijna 4,1 miljoen kilometer autorijden. De berekening gebeurde op basis van een besparing van 11 vierkante meter ecologische voetafdruk per dag vegetarisch leven, wat overeenkomt met 1.100 liter water (10 baden) of 2,1 kg broeikasgassen (15 km autorijden).

De campagne is een initiatief van de 24-jarige studente Alexia Leysen. Op haar site dagenzondervlees.be pleit ze niet voor het volledige vegetarisme, maar met de bewustwordingsactie wilde ze aantonen dat minder ook kan. De derde editie riep voor het eerst ook Nederlandse niet-vegetariërs op om samen met haar vegetarisch te vasten.

Alles samen gingen de afgelopen veertig dagen 15.126 niet-vegetarische Vlamingen en Nederlanders de uitdaging aan. Onder meer komieken Wim Helsen en Philippe Geubels stapten in de actie, net als een rits andere BV's zoals Bart Peeters, Francesca Vanthielen, Hanne Troonbeeckx, Tom Lenaerts, Veronique De Cock, Tom Van Dyck, Charlotte Vandermeersch, Bart De Pauw, Kathleen Cools of Martin Heylen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees