Dronken man doet dutje in auto op rechterrijstrook E40

LEUVEN -

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een dronken man zijn auto geparkeerd op de rechterrijstrook van de E40-autosnelweg. Vervolgens kroop hij op de achterbank om een dutje te doen. De man werd echter bruut gewekt toen een andere wagen op zijn voertuig inreed. Als bij wonder raakte niemand gewond. Het rijbewijs van de dronken slaapkop is ingetrokken.

Het Leuvense parket meldt dat tijdens het paasweekend nog tien andere autobestuurder hun rijbewijs kwijtspeelden. Negen van hen hadden eveneens te diep in het glas gekeken, de tiende had drugs gebruikt.

Enkele bestuurders veroorzaakten in hun beschonken toestand een ongeval. Dat was onder meer het geval in Diest, waar een man uit Scherpenheuvel-Zichem zaterdagnacht een auto aanreed op het kruispunt van de Westelsebaan en de Broekstraat. Hij vluchtte weg maar kon een eindje verder tegengehouden worden.

Een dertiger uit Huldenberg raakte diezelfde nacht een elektriciteitspaal op de Breembosstraat en liet zijn beschadigde auto achter. Hij werd ‘s ochtends uit bed gelicht en had op dat moment nog 2,18 promille in zijn bloed.

In Leuven merkte een patrouille zaterdagnacht ter hoogte van de Tervuursepoort een rode sportwagen met beschadigde bumper op. De bestuurder, een dronken tiener uit Huldenberg, had in de Zwartzustersstraat een hele reeks geparkeerde wagens geraakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio