Parket zoekt vermiste personen in Dender

Parket zoekt vermiste personen in Dender

Gisteren werd onder meer een Peugeot uit het water gehaald. Foto: rds

Ninove/Denderleeuw -

Het parket van Dendermonde houdt een grootscheepse zoekactie naar vermiste personen in de Dender. De bodem van de rivier wordt met een sonar afgespeurd naar onder andere autowrakken.

Wie gisteren met de fiets langs het Denderpad reed, moet vreemd opgekeken hebben naar de door het water verteerde voorwerpen die de politie uit de Dender wist te vissen. Onder andere in Denderleeuw, Liedekerke, Ninove en Roosdaal wordt dezer dagen intensief gezocht in de Dender. De Cel Vermiste Personen van de federale politie, de lokale politie, de scheepvaartpolitie, het slachtofferidentificatieteam (DVI) en de Civiele Bescherming Liedekerke werken in opdracht van het parket van Dendermonde samen aan deze zoekactie.

‘De actie kadert in de zoektocht naar vermiste personen, maar gebeurt niet naar aanleiding van één specifiek dossier', zegt parketwoordvoerder Jurgen Coppens. ‘Wij hopen op deze manier duidelijkheid te scheppen in enkele onopgeloste zaken waarbij vermoed kan worden dat de vermiste persoon met zijn wagen in het water is gereden.'

De bodem van de Dender wordt daarom met een hightech sonar afgespeurd naar autowrakken en andere opvallende voorwerpen. ‘Wordt er een wrak gedetecteerd, dan halen de duikers het met behulp van een kraan naar de oever, worden de kenmerken van de wagen geseind en gaan de teams op zoek naar mogelijke sporen van vermiste personen', verklaart Coppens.

Gisteren werd aan het standbeeld van ‘De Dikke van Pamel' in Roosdaal al een auto, een Peugeot 205, bovengehaald en aan de Okegembrug in Ninove vonden de speurders ook al een aanhangwagen. De actie gaat vandaag en vermoedelijk ook morgen nog voort. De politie speurt onder andere nog in Denderleeuw en Liedekerke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio