Rolling Stones gaan weer op tournee

Rolling Stones gaan weer op tournee

Foto: AP

The Rolling Stones gaan weer op tournee. Dat hebben Mick Jagger en zijn bandleden woensdag aangekondigd. Na een optreden in het Londense Hyde Park trekken ze naar de Verenigde Staten.

De levende rocklegendes maakten vorig jaar hun grote rentree in Londen en New York. Daar kregen Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards en Charlie Watts de smaak duidelijk weer te pakken, want meteen staken er geruchten de kop op dat de heren naar het Glastonbury-festival zouden komen.

Glastonbury bevestigde intussen dat de Stones op het festival aanwezig zullen zijn, maar de Rolling Stones pakten woensdag zelf ook uit met verrassend nieuws. Jagger en co spelen op zaterdag 6 juli een optreden in Hyde Park in Londen. Daarna vertrekken ze naar de Verenigde Staten voor een tournee die hen van Los Angeles naar Philadelphia zal brengen.

‘Het is fantastisch om weer in Hyde Park te mogen optreden', zei Mick Jagger tegen BBC News. ‘De vorige keer dat we er speelden, was op een gratis concert in 1969. We waren heel zenuwachtig, maar het werd een mijlpaal in onze carrière.'

De Britse rockers van The Rolling Stones braken in 1965 door met de nummer 1-single (I can't get no) satisfaction en scoorden sindsdien nog talrijke klassiekers als Angie , Paint it black en Jumpin' Jack Flash .

Corrigeer

MEER NIEUWS