Vakantie

Beltonen Homo Turisticus uit ‘Is ‘t nog ver' zijn hype

Beltonen Homo Turisticus uit ‘Is ‘t nog ver' zijn hype

De Homo Turisticus in Benidorm

De zogeheten Homo Turisticus, de overenthousiaste Gentse vakantieganger uit het humoristisch reisprogramma ‘Is 't nog ver', is een echte hit. Beltonen met zijn bekende uitspraken als ‘check het af', ‘oejoeyeah' en ‘da's gene chocomel ze', die sinds kort op de website van Vier te vinden zijn, werden al meer dan 19.000 keer gedownload.

De Homo Turisticus is het alter ego van fotograaf Jan Matthys. Voor ‘Is t nog ver' reist hij Europa rond en geeft tegen hoge snelheid commentaar in sappig Gents. Het typetje wordt ondertussen al gretig geciteerd door fans van het programma. Schrik daarom niet als u iemand hoort zeggen dat iets ‘gene chocomel' is, of u vriendelijk vraagt om een en ander ‘af te checken'.

Vier plaatste door de populariteit een soundboard online met grappige geluidsfragmenten van de Homo Turisticus uit het programma en sinds dinsdag zijn er ook ringtones. De beltonen die dingen roepen als ‘Oejoeyeah, check het af, ge hebt een berichtje' werden de eerste dag meteen meer dan 12.000 keer gedownload. Ondertussen klom het cijfer tot meer dan 19.000 en spreekt de zender van een ware hype.

Wie het ook ‘nie normaal' vindt dat hij of zij een sms krijgt, kan voor gratis downloads terecht op de website van Vier.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees