Amerikaanse telefoniste van alarmcentrale stuurt moeder op noodoproep af

Amerikaanse telefoniste van alarmcentrale stuurt moeder op noodoproep af

Raedyn Grasseth is al bijna 15 jaar telefoniste bij de alarmcentrale. Zondag was de eerst keer dat ze haar moeder belde om een kajakker in nood te redden.

Raedyn Grasseth, die noodoproepen beantwoordt in een alarmcentrale in Washington, wist precies wat ze moest doen toen er zondag een telefoontje binnenkwam over een kajakker in nood op de Columbia River. De politie zou er te lang over doen om met de patrouilleboot bij het slachtoffer te geraken, dus belde ze haar moeder op, die zelf al jaren kajakt en in de buurt woont. Ze vroeg haar de kajakker uit de nood te helpen.

Volgens Grasseth werd de kajak van de 45-jarige vrouw in de richting van de pier gezogen, waarna hij naar beneden getrokken werd. De vrouw kon nog net op tijd op een hoopje boomstammen klimmen voordat de kajak in het water verdween. Terwijl ze op de boomstammen wachtte, ging haar metgezel hulp halen.

Toen het nieuws de alarmcentrale bereikte, gaf Grasseth de oproep door aan de politie. Ze wist echter dat het een tijdje kon duren voordat de patrouilleboot bij de vrouw geraakte, en daarom belde ze haar moeder op. ‘Ik wist dat ze er binnen de tien minuten kon zijn', vertelde Grasseth aan Daily News.

Cindy Faubion, de moeder van Grasseth, en enkele andere familieleden haastten zich tot bij de vrouw. Met een extra kajak en peddel konden ze de vrouw redden. Grasseth liet weten dat de vrouw van geluk mag spreken dat ze nog leeft. Het water kan namelijk erg verraderlijk zijn voor mensen die de rivier niet kennen en amper ervaring hebben met kajakken.

Bekijk hier een reportage van het gebeuren

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees