Wielrennen Elite z/c Tweedaagse van de Gaverstreek

Christophe Van Cauwenberghe: ‘Nog altijd hoop op profcontract'

EVERGEM -

Christophe Van Cauwenberghe heeft de zegesmaak te pakken. De 22-jarige Evergemnaar won zaterdag in de Nederlandse mosselgemeente Philippine de ‘Omloop van de Braakman' en was op paasmaandag in Bury alweer primus. Daardoor staat zijn zegeteller op drie.

‘En dit aantal wil ik zo snel mogelijk verder aandikken', klinkt het ambitieus bij de renner van het Soenens-team.

Zaterdag en zondag komt Christophe Van Cauwenberghe aan de start van de tweedaagse van de Gaverstreek.

‘Ik bewaar aan de editie van vorig jaar niet zo'n beste herinneringen. Toen kreeg ik net voor de Oude Kwaremont met pech af te rekenen. Mijn zadelpen brak af en toen ik kon wisselen van fiets was de kloof met de voorgangers te groot geworden. Ik fietste doorlopend achter de feiten aan en mocht de hoop op een mooie plaats in het eindklassement snel vergeten.'

Christophe Van Cauwenberghe wil komend weekeinde één en ander rechtzetten. ‘Het is een tweedaagse die me moet liggen. Vooral de eerste rit is belangrijk. Ik vermoed dat de grootste schifting zal doorgevoerd worden in de strook bij de beklimmingen tussen de Kanarieberg en Oude Kwaremont. Als je daar achterop geraakt, mag je het schudden voor het eindklassement', aldus Christophe Van Cauwenberghe die dit seizoen nog eens een gooi wil doen naar een profcontract.

‘Ik heb de hoop om prof te worden nog niet opgegeven. Ik werk nog steeds halftijds en leef nog altijd voluit voor het wielrennen. De resultaten geven me bij deze keuze gelijk.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.