Veurnse onderzoeksrechter betwist dat hij bewust een dossier liet verjaren

Yves Vanmaele, onderzoeksrechter bij de rechtbank van Veurne, ontkent dat hij een grote fraudezaak bewust liet verjaren. Dat laat zijn raadsman John Maes donderdag in een korte mededeling weten. De onderzoeksrechter reageert hiermee op de aantijgingen in een aantal kranten.

Yves Vanmaele is al 27 jaar aan de slag als onderzoeksrechter in Veurne. Hij staat erom bekend lang te talmen bij het afhandelen van dossiers. Zijn advocaat wijst er op dat een gerechtelijk onderzoek niet alleen van de onderzoeksrechter afhankelijk is. Ook parketmagistraten, politiediensten en deskundigen hebben invloed op de snelheid waarmee een onderzoek kan vorderen.

Kranten schreven woensdag en donderdag dat Vanmaele niet zomaar traag was. Hij zou met zijn getalm verdachten uit de wind gezet hebben. Een groot vastgoedschandaal zou door toedoen van de onderzoeksrechter verjaard zijn. Die aantijgingen vindt Vanmaele schokkend en lasterlijk. Hij ontkent elke vorm van partijdigheid of corruptie.

Tot op vandaag hebben de onderzoeksrechter en zijn advocaat John Maes geen weet van een onderzoek door het parket-generaal. Vanmaele wil zijn volledige medewerking aan een mogelijk onderzoek verlenen. Bovendien zou een onderzoek door het Gentse parket-generaal hem de kans geven om zich te verdedigen tegen de aantijgingen.

Vrijdag om 11 uur zal Greet Vlaeminck, voorzitter van de rechtbank van Veurne, een korte mededeling doen naar aanleiding van de berichten over onderzoeksrechter Yves Vanmaele.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees